Tomatsuppe med mascarpone

Zuppa di pomodoro con mascarpone


01.Info

Hele året rundt kan man nyde en god tomatsuppe. Men sørg for at vælge solmodne tomater med smag (eller dåsetomater af god kvalitet), for det har stor betydning for den færdige suppe.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

4 spsk olivenolie
1 løg
2 porrer
2 fed hvidløg
2 gulerødder
2 kartofler
1 kilo modne tomater eller eventuelt 3 dåser flåede tomater
140 g koncentreret tomatpuré
1 liter grønsagsbouillon
125 g Galbani Mascarpone
Salt og peber
Frisk basilikum og oregano
Eventuelt 1 frisk rød chili

03.Tilberedning

Hak løg, porrer og hvidløg og sauter dem ved lav varme i olivenolien, indtil grønsagerne bliver bløde. Riv gulerødderne og kartoflerne og kom dem i gryden. Sauter videre i 5 minutter. Kom herefter bouillonen i og tilsæt tomatpuré, tomaterne, som er blevet skåret i stykker, og eventuelt en finthakket rød chili.

Lad suppen simre i 20 minutter. Tag suppen af varmen og blend med en stavblender, indtil den har fået en cremet konsistens. Tilsæt mascarpone, lidt ad gangen. Hvis du ønsker en mindre tung suppe, kan du nøjes med 50 g mascarpone. Smag til med salt og peber, basilikum og oregano.

Suppen serveres med lækkert brød til.