01.Info
En god sommerret, der lige har fået lidt mere substans end den klassiske caprese tomat/mozzarella-salat. Bresaolaens salte smag fremhæver de øvrige ingredienser. Er man endnu mere dristig, kan man udskifte bresaolaen med ansjoser og kapers. Det salte løfter den søde smag af tomaterne og den mælkede mozzarella.
02.Ingredienser
3 x 125 g Galbani Mozzarella
½ kg store tomater – modne og saftige
5-6 spsk ekstra jomfruolivenolie
200 g bresaola (alternativt ½ ansjos per skive mozzarella og 50 g kapers)
1 spsk tørret oregano
3-4 friske blade basilikum
Salt og peber
Bruschetta
En stor håndfuld hakkede tomater
En lille håndfuld friskhakket basilikum
2 spsk balsamico eddike
1 spsk olivenolie
1–2 fed hvidløg, finthakket
Salt og peber
Ciabattabrød i skiver
Ekstra olivenolie til at pensle på brødet
1 fed hvidløg til at gnide på brødet
03.Tilberedning
Vask tomaterne grundigt og skær dem på tværs i cirka 1 cm tykke skiver. Skær mozzarellaen i tilsvarende 1 cm tykke skiver. Anret på et fad skiftevis en skive mozzarella, tomat og bresaola.
Hæld olivenolien ud over ingredienserne i en tynd stråle og med rund hånd. Drys salt, peber og oregano ud over fadet. Hak den friske basilikum i grove strimler og fordel dem jævnt over ingredienserne eller pynt med hele blade.
Servér med ristet brød eller bruschetta og en god hvidvin.
Bruschetta
Tomater, hakket hvidløg, balsamico, basilikum og olivenolie blandes i en skål og smages til med salt og peber. Brødet pensles med olivenolie og kommes i ovnen cirka 5-10 minutter ved 200°. Når det er godt sprødt og har fået en smule farve, tages det ud og gnides med hvidløg. Tomatblandingen hældes over, og bruchettaerne serveres.