01.Info
I denne variant af den klassiske tiramisú er der hakket chokolade mellem lagene og på toppen. Det ser delikat ud og knaser dejligt.
02.Ingredienser
3 æggehvider
3 æggeblommer
8 spsk sukker
500 g Galbani Mascarpone
6 spsk italiensk brandy (eller marsala)
200 g lady fingers (savoiardi-småkager)
2½ dl stærk sort kaffe (gerne en espressotype)
100 g mørk chokolade, grofthakket
Citronmelisse til pynt
03.Tilberedning
Pisk æggehvider stive. Rør æggeblommer lyse og cremede med sukker, bland mascarpone i. Tilføj brandy og rør godt. Vend æggehvider forsigtigt i.
Læg 4-5 lady fingers i en dyb tallerken og dryp espresso ovenpå. Læg lidt af mascarponeblandingen i en dyb glasskål, og kom et lag småkager dyppet i kaffe ovenpå til bunden er dækket. Læg endnu et lag mascarponeblanding på og drys med lidt af chokoladen. Gentag processen og afslut med et lag mascarponeblanding.
Pynt desserten med groft hakket mørk chokolade.
Kom plastfilm over skålen og sæt den i køleskabet natten over.
Pynt med citronmelisse før servering.
Tip:
Du kan også bruge pasteuriserede æggehvider og blommer i stedet for friske æg.