Stegte tortellini på spyd

Spiedini di tortellini soffritti


01.Info

Tortellini kan blive til en superdelikat og elegant forret, hvis man steger dem og serverer dem med en lille smagsbombe af en sauce og f.eks. en minitomatsalat. Lad gæsterne selv hælde saucen over ved serveringen – det bevarer sprødheden og stimulerer både stemning og samtale ved bordet.

   

4 personer
antipasti

02.Ingredienser

3 bouillonterninger til 1½ l vand
36 store tortellinier med skinkefyld

Sauce:
2½ dl piskefløde
1 dl mælk
100 g Galbani Parmesan
Revet muskatnød efter smag
Salt og peber

1 æg
100 g rasp
12 træspyd
Olivenolie

Salat efter eget valg som tilbehør

03.Tilberedning

Bring 1½ l vand i kog med bouillonterninger, og læg tortellini deri. Kog dem i 2 min., da de skal være ”al dente”. Hæld derefter vandet fra, og læg tortellinierne på en tallerken. De må ikke klistre til hinanden. Forbered saucen mens tortellinierne køler af. Bland piskefløden og mælken i en gryde, og rør, indtil saucen tykner lidt. Kom revet parmesan i gryden under omrøring, og smag til med revet muskatnød, salt og peber.

Pisk æg, tilsæt lidt salt, og vend tortellinien i æggemassen. Panér derefter tortellinien i rasp på alle sider, og sæt tre tortellinier på hvert træspyd – der skal være lidt plads imellem dem. Steg dem på begge sider i 1 min. med lidt olivenolie. Når de er sprøde på begge sider, tages de af varmen og drypper af et kort øjeblik på en tallerken med et stykke køkkenrulle på. Hæld saucen i en lille kande, og servér spyddene varme på et fad. Gæsterne hælder selv saucen over spyddene, når de er serveret. Servér en lille salat til.