01.Info
Denne salat er et møde mellem spelt fra Toscana og pesto fra Ligurien, toppet med lækre små tomater og blød mozzarella. En herlig ret til lune sommeraftener eller picnic.
02.Ingredienser
300 g parboiled spelt
200 g spæd spinat
3 spsk grøn pesto
16 cherrytomater
125 g Galbani mozzarella
2 spsk ristede pinjekerner
2 spsk små oliven (helst ‘taggiasche’)
4 basilikumtoppe til pynt
Grøn pesto:
20 g pinjekerner
Olie til stegning
En knivspids salt
20 g revet parmesan
¼ bundt basilikum
0,5-0,75 dl jomfruolivenolie
½ fed hvidløg
1 tsk citronsaft
Dressing:
3 spsk olivenolie
Salt
Peber
3 spsk citronsaft til dressing
03.Tilberedning
Kog spelten efter anvisning på posen og lad den køle helt af. Vask imens den spæde spinat, og anret på et fad.
Rist pinjekernerne gyldne i lidt olie på en pande (de må ikke blive brændt) og salt dem, mens de køler af. Bland alle pesto-ingredienser i en blender, og kør pestoen til en ensartet masse.
Bland ca. halvdelen af pestoen med de afkølede speltkerner.
Rist de andre pinjekerner gyldne på panden, halvér tomaterne og skær mozzarellakuglen i 8 både. Anret speltkernerne vendt i pesto på spinatsalaten sammen med tomater, mozzarella, oliven og pinjekerner. Pynt til sidst med friske basilikumblade.
Bland ingredienserne til dressingen, og fordel den henover salaten.
Tip:
Opskriften på pesto giver en større portion end de tre spsk., der skal bruges i opskriften, men resten kan bruges til alt muligt – f.eks. smurt på brød eller til pasta.