Sød focaccia med druer

Schiacciata all’ uva


01.Info

Kagen smager bedst på selve dagen, men du kan opbevare den et par dage i stanniol.

   

7 personer
dolci

02.Ingredienser

Ingredienser:
Til kagen:
13 g gær
150 ml vand
250 g mel, helst italiensk Farina 0
Lidt salt
30 g sukker
600 g sorte drueruden sten
4 spsk. olivenolie
5 stilke frisk rosmarin
40 g druesukker (eller 30 g flormelis)

 

Til cremen:

150 g Galbani Mascarpone
150 g Galbani Ricotta
50 g flydende honning
Lidt kanel

03.Tilberedning

Kagen:
Dejen laves lidt som almindeligt brød. Opløs gæren i lunken vand. Bland mel med salt og sukker i en skål. Lav et lille hul i midten, hvor du hælder gærblandingen i, mens du rører rundt indtil dejen er jævn. Ælt dejen med hænderne i 5-6 min. Stil den derefter til hævning skålen ved siden af radiatoren. Dæk den til med et vådt viskestykke og lad dejen hæve til den er dobbelt så stor (ca. 1-2 timer). Imens vaskes druerne. Pensl et fad (ca. 20×30 cm) med lidt olivenolie. Tag en lille gryde og varm olivenolien op i 3-4 min. sammen med rosmarinkvistene uden top. Lav cremen.

Sæt ovnen til 175 grader.
Rul dejen ud, ca. 1 cm tyk og læg den i fadet. Fordel druerne henover dejen og stik dem lidt ned, drys druesukker på og stænk med rosmarinolien. Sæt kagen i midten af ovnen i 30 min. Giv den 5 min. mere i bunden af ovnen.

Til cremen:
Pisk alle ingredienser godt sammen i en skål og lad den stå i køleskabet indtil servering.
Kagen kan serveres lun eller kold med cremen til.