Små parmesankurve med fyld

Cestini di parmigiano


01.Info

’Cestini di parmigiano’ eller små kurve af parmesan er en elegant og smagfuld måde at servere osten på. Fyld de små kurve – og brug din fantasi og køleskabets indhold, når du skal lave fyld.

   

8 kurve
secondi

02.Ingredienser

Kurve:
120 g Galbani Parmesan
4 glas med en bund på ca. 3-4 cm i diameter

Fyld:
1 zucchini (squash)
2 mellemstore gulerødder
1 løg
100 g kogt skinke af god kvalitet (parmaskinke kan også bruges)
1 lille potte frisk basilikum
2 spsk. olivenolie til stegning
Salt og friskkværnet peber
Tilbehør: Salat eller brød

03.Tilberedning

Skær løg, zucchini og gulerødder i små tern, der sauteres i olivenolie i ca. 20 minutter. Rør en gang imellem og smag til med salt.

Kurvene laves i en teflonpande, der varmes op med bagepapir i bunden. Kom 1-1½ spiseskefuld revet parmesan på, og bred det ud som en lille pandekage. Når osten er smeltet (svagt gul og bobler i kanten), løfter du bagepapiret og vender det, så du kan placere ostepandekagen over et glas, der står med bunden opad. Frigør osten med en paletkniv, og lad den køle af, imens den tager form efter glasset. Efter et par minutter har du den første ostekurv. Gentag til osten er brugt op. Bland grønsagerne med skinketern og fordel blandingen i kurvene. Pynt med basilikum, og servér salat eller groft brød til.

Tip: Du kan lave flere ostekurve ad gangen, hvis du laver dem i ovnen på bagepapir. Ovnen skal stå på 170˚, og de skal bage i ca. 5 minutter, til osten er smeltet og let gylden. Hvis man ikke når at lave alle kurvene, inden de er blevet kolde, kommes de i ovnen igen, varmes op, og så kan de igen foldes over glassene.