Salat med grillede grøntsager og burrata


01.Info

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

2 fennikel
24 forårsløg
1 hel lysegul friseesalat
½ rød chili
2 snackpebre
olivenolie
salt
friskkværnet peber
saft fra 1 citron
20 modne cherrytomater
2 Galbani burrata (stuetemperatur)

03.Tilberedning

Skær top og bund af de to fennikler. Skil lagene fra hinanden og skær de største og yderste lag i trekanter. Høvl hjerterne i meget fine strimler ved hjælp af et mandolinjern og kom dem i iskoldt vand. Fjern rod, top og det yderste lidt seje lag på forårsløgene. Skær ca. 1 cm af den grønne top meget fint og kom dem i isvandet til fennikelstrimlerne. Pluk alle de lyse blade af friséesalaten og snit chilien fint. Salat og chili lægges også i det kolde vand. Flæk pebrene på langs, fjern kernerne og skær dem i trekanter.

Mariner forårsløg, peber- og fennikeltrekanter i olivenolie, krydr dem med salt og peber, og grill dem møre på en hed grill eller grillpande. Lad dem gerne få lidt farve.

Hæld vandet fra salat, fennikelstrimler, forårsløgstoppe og chili, slyng det i en salatslynge og mariner med citronsaft og olivenolie samt salt og peber.

Anret salaten med de grillede grøntsager og halverede sherrytomater på fire tallerkener. Halver burrataen og læg en i midten af hver salatanretning.