Ristet polenta med gorgonzola og valnødder

Polenta alla griglia con gorgonzola e noci


01.Info

Kærlighed og glæde er faste ingredienser i det italienske køkken. Også når der er polenta på menuen.

   

4 personer
secondi

02.Ingredienser

250 g polenta
75 g Galbani Gorgonzola
20 g honning
4 valnødder
Frisk salvie
Olivenolie til stegning
Salt

03.Tilberedning

Kog polentaen, til den bliver ret tyk (følg pakkens anvisning). Læg bagepapir i en rugbrødsform, hæld polentaen i og sæt den på køl til dagen efter, så den bliver fast.

Tag polentaen ud af køleskabet. Skær den i skiver og steg dem sprøde i lidt olivenolie på en pande. Krydr med salt. Læg derefter skiverne i et ovnfast fad. Skær gorgonzolaen i skiver og læg dem på polentastykkerne. Kom en dråbe honning og hakkede valnødder på hver og pynt eventuelt med frisk salvie. Sæt fadet i en forvarmet ovn på 200° i 3-4 minutter. Polenta kan servers i stedet for pasta eller kartofler til kød og fjerkræ.

Tip: Sprødsteg hele salvieblade i olivenolie og brug dem som pynt på toppen af polentaen.