01.Info
En rigtig klassiker på det italienske spisebord – gastronomi, der er nem at lave.
02.Ingredienser
1 finthakket løg
400 g risottoris
1 liter oksebouillion
250-300 g svampe, gerne forskellige
25 g tørrede svampe (for eksempel Karl Johan)
1 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 lille bundt persille (både kruspersille og bredbladet kan anvendes)
100 g friskrevet parmesan
Salt og peber
03.Tilberedning
Udblød de tørrede svampe i 15-30 minutter i lunkent vand og si vandet fra. Skyl de øvrige svampe og steg dem på en pande med lidt olivenolie og finthakket hvidløg. Krydr med salt og peber.
Svits det finthakkede løg i lidt olivenolie i en gryde. Tilsæt risene og lad det hele sautere cirka 5 minutter. Tilsæt derefter den kogende bouillon 1 dl ad gangen. Husk at røre i gryden med korte, jævne mellemrum. Læg låg på, skru ned for varmen og lad risene trække væsken, indtil du har brugt cirka 1 liter. Tilsæt svampene, hakket persille og parmesan og servér straks.