Risotto med skaldyr

Risotto ai frutti di mare


01.Info

Risotto kan laves i så mange varianter. Her er en delikat udgave med skaldyr.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

1½ liter vand
3 fiskebouillonterninger
3 skalotteløg
80 g smør
400 g risottoris (Arborio)
1½ dl hvidvin
500 g blandede skaldyr (muslinger, rejer, blæksprutter), evt. frosne
Salt og peber
3 spsk. Galbani Mascarpone
Persille til pynt

03.Tilberedning

Kog vandet, og tilsæt bouillonterningerne. Hak skalotteløgene fint, og sautér dem i smørret. Tilsæt risene, og svits dem i 1-2 min., til de er klare. Hæld hvidvinen ved risene, og lad den koge ind. Tilsæt den opløste fiskebouillon lidt ad gangen, så den hele tiden lige dækker risene og holder sig i kog. Husk at røre i risene konstant. Tilsæt efter ca. 15 min. de blandede skaldyr.

Lad risottoen koge i yderligere 5 min. og krydr til sidst med salt og peber. Rør mascarpone i retten og pynt med hakket persille, og servér straks.