01.Info
“Dolce e salato delizia del palato” er et italiensk ordsprog, og det betyder, at sødt (pæren) og salt (osten) tilsammen er en fryd for ganen.
02.Ingredienser
300 g risottoris
100 g Galbani Gorgonzola Intenso
1 liter grønsagsbouillon
25 g smør
50 g hakkede valnødder
100 g parmesan
2 pærer
Saften fra en citron
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 dl hvidvin
03.Tilberedning
Skær den ene pære i små terninger og vend dem i citronsaft. Skræl den anden pære og blend den til pæremos. Svits skalotteløg og et finthakket hvidløg med 25 g smør i en gryde. Når skalotteløget bliver gyldent, tilsættes risene, og det hele steges i få minutter. Kom vinen i og lad den simre. Når risene bliver tykke, fortsættes med 1 dl bouillon ad gangen: rør i gryden, lad risene opsuge bouillonen, tilsæt lidt bouillon igen og så videre, til risene er kogt (cirka 15 minutter) og alt bouillonen er brugt.
Skær gorgonzolaen i terninger og tilsæt dem sammen med pæreterningerne og pæremosen.
Rør til gorgonzolaen er smeltet og tag gryden af varmen. Tilsæt revet parmesan og drys med hakkede valnødder. Servér straks.