Ricotta-gnocchi med spinat

Gnocchi di ricotta e spinaci


01.Info

En lidt mere forfinet udgave af de traditionelle gnocchi, som løfter denne ret til højder, hvor selv spinatforskrækkede børn kan være med.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

500 g frisk spinat
250 g Galbani Ricotta
2 æg
250 g Galbani Parmesan
60 g hvedemel
80 g smør
Salt og peber
Revet muskatnød
Tilbehør:
Stegt kød eller fjerkræ

03.Tilberedning

Blanchér den skyllede spinat i letsaltet vand i 2-3 minutter. Den skal falde sammen, men bevare farven. Si spinaten, og klem det sidste vand ud af den, før den hakkes fint. Riv ca. 220 g parmesan og bland med spinat, ricotta, æg og halvdelen af melet, før der krydres med salt, peber og lidt revet muskatnød. Brug en ske til at forme blandingen til små kugler på størrelse med en dansk melbolle.

Gnocchierne koges i letsaltet vand i ca. 5 minutter. De er færdige, når de stiger op til overfladen, hvor de kan fiskes op med en hulske og lægges i et varmt fad. Imens smeltes smørret, som hældes over retten. Drys til sidst med resten af parmesanen, og servér straks. Gnocchierne må gerne være lidt ”ujævne” i formen, så man kan se, at de er hjemmelavede.

Servér dem som en selvstændig forret eller mellemret eller som tilbehør til et stykke stegt kød eller fjerkræ.