Polentaskiver med porrer

Fette di polenta con porri


01.Info

Polenta smager skønt, og den kan bruges på så mange måder – også dagen efter. Polenta kan serveres med mange forskellige grønsager på toppen som fx broccoli og tomat – eller med porre som i denne opskrift.

   

4 personer
antipasti

02.Ingredienser

1 liter vand
¾ spsk. salt til vandet
250 g majsmel til polenta
1 porre
Olivenolie til stegning
½ tsk. salt og lidt sort peber
20 g smør
100 g Galbani Gorgonzola
Frisk oregano til pynt

03.Tilberedning

Bring vand tilsat salt i kog, og tilsæt majsmel under grundig omrøring, indtil konsistensen bliver lidt tyk, men ikke for fast (følg anvisningen på pakken). Hæld polentaen i en rugbrødsform, og stil den på køl. Den skal være helt kold, før du kan skære den ordentlig. Lav evt. polentaen dagen før.

Vask porren, og skær den i skiver. Sautér dem på en pande med olivenolie, og drys med salt og peber. Vær forsigtig, så porrerne beholder deres runde form. Skær polentaen i skiver (1-1½ cm tykke), og placér dem i et smurt ildfast fad. Skær gorgonzolaen i tern, og læg lidt porre samt gorgonzola på hvert skive. Bag retten i ovnen 10 min. ved 180 grader. Pynt retten med frisk oregano inden servering.

Tip: Tilsæt gerne sprødstegt italiensk pancetta i tern. Det vil også smage skønt.