Pizza Pepperoni

Pizza Pepperoni


01.Info

En klassiker som næppe behøver yderligere præsentation. Har du lyst til at prøve noget nyt, kan du skifte pepperonien ud med andre italienske salamier. Fennikel-, vildsvin- og trøffelsalami er alle italienske klassikere.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

1 løg
1 fed hvidløg
1 kvist frisk rosmarin
2 spsk olivenolie
2 dåser flåede tomater
Salt og friskkværnet peber
1 færdig pizzadej
16-20 tynde skiver pepperoni (eller fennikel-, vildsvin- eller trøffelsalami)
1 løg
50 g revet Galbani parmesan

03.Tilberedning

Skræl og hak løg og hvidløg fint. Svits løg og hvidløg i en gryde med varm olivenolie. Tilsæt tomaterne og lad det hele simre i 15-20 minutter på svag varme. Tag gryden af varmen og blend saucen glat med en stavblender. Smag til med salt og peber og lad den køle af. Hvis du får sauce til overs, hælder du det i en plastikbøtte og gemmer til næste gang du laver pizza.

Tænd ovnen på 200 grader. Rul dejen du til to helt tynde bunde (ca. 2-3 mm eller så tyndt du kan). Fordel tomatsaucen i et tyndt lag på de to bunde. Drys friskrevet parmesan på bundene og fordel pølseskiverne på osten.  Læg pizzaen på den varme bageplade og bag den i 8-10 minutter, indtil den begynder at boble og får en flot, gylden overflade, sprød bund og skorpe.

Tag pizzaen ud af ovnen, drys med finthakket løg og servér med det samme.