Pizza med græskar og burrata


01.Info

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

2 færdige pizzabunde eller brug basisopskriften herunder

1 håndfuld græskarkerner
1 hokkaido græskar
salt
friskkværnet peber
olivenolie
1 fed hvidløg, pillet og snittet fint
½ chili, befriet for kerner og stilk og snittet fint
skal af en halv økologisk citron, fint snittet
et par kviste rosmarin, bladene plukket af
8-10 skiver god parmaskinke
et par håndfulde ruccola
2 Galbani Burrata

Koldhævet pizzadej (skal laves dagen før og hæve på køl):
25 g frisk gær
2,5 dl vand
2 – 3 spsk olivenolie
1 tsk havsalt
500 g hvedemel, men hav gerne lidt ekstra ved hånden
1 spsk olivenolie til at smøre skålen med

03.Tilberedning

Lav din egen pizzadej (se opskrift nedenfor) og tilsæt græskarkerner eller køb en god færdiglavet en af slagsen, drys den med græskarkernerne og tryk dem ned i dejen.

Skræl græskarret og halver det. Fjern kernerne og skær den ene halvdel i tynde både. Kog den anden halvdel mør i vand, så det netop dækker. Si vandet fra og blend til en helt glat puré og smag til med salt og peber.

Vend græskarbådene med olivenolie, hvidløg, chili, citronskal og rosmarin. Fold eller rul dejen tyndt ud og stryg pureen i et ensartet lag på dejen. Fordel de marinerede græskarbåde ud over og bag pizzaerne hurtigt ved høj varme. Fordel parmaskinken og ruccolaen ud over pizzaerne. Læg en burrata på midten af hver pizza og skær et kryds i den og server.

Pizzabunde:

DAG 1: Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt 1/3 af melet, olivenolien og salt og røres til en ensartet konsistens. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen under omrøring. Drys lidt mel på køkkenbordet og ælt dejen glat og smidig. Pensl dejen over det hele med olivenolie og læg den i en skål. Sæt skålen på køl og lade den hæve natten over.

DAG 2: Varm ovnen op til 250 grader (gerne undervarme) med bagepladen i ovnen. Del dejen i 2 eller 4 stykker, og rul ud på et halveret stykke bagepapir, placér på den varme bageplade med pizzafyldet på. Bag dem 10-12 minutter eller til de er sprøde og gennembagte.