Pizza med gorgonzola, radicchio og parmaskinke

Pizza con gorgonzola, radicchio e prosciutto crudo


01.Info

Radicchio er ikke så kendt en salat i Danmark, men i Italien bruges den både i kolde og varme retter. Radicchio har en lidt bitter smag og passer derfor fortræffeligt til gorgonzola.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

1 stort radicchio salathoved
Salt og peber
Olivenolie til stegning
4 stk. færdiglavet pizzadej (eller lav dejen selv)
250 g Galbani Mozzarella
150 g Galbani Gorgonzola Intenso
En knivsspids chilipulver
150-200 g parmaskinke eller pancetta
1 bakke rucolasalat

03.Tilberedning

Tænd ovnen på 200 grader.

Halvér radicchiohovedet på langs, fjern det hvide hjerte og skær det i skiver. Læg salaten i vand i ca. ½ time, det tager lidt af den bittre smag. Dup salaten tør i et rent viskestykker og tag lidt fra til pynt.

Svits radicchiosalaten på en pande i lidt olivenolie. Smag til med salt og peber.
Fordel den svitsede radicchio på de 4 udrullede pizzabunde.
Dup mozzarellaen tør og skær den og gorgonzolaen i mindre stykker.
Fordel osten på de 4 pizzaer, smag til med friskkværnet peber og lidt chilipulver.
Sæt pizzaerne midt i ovnen i ca. 12 minutter. Flyt derefter pladen til nederste rille, og giv dem yderligere 2 min. Så bliver bunden sprød. Tag dem ud når de er gyldne og bunden er sprød. Hæld lidt olivenolie pizzaerne, fordel parmaskinken eller pancettaen og pynt eventuelt med lidt frisk rucolasalat.