Pizza bianca med mozzarella, ærter, pancetta og urter


01.Info

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

2 færdige pizzabunde eller brug basisopskriften herunder
2 zittauerløg
200 g pancetta eller god bacon i enten tern eller skiver på tværs
salt
300 g bælgede grønærter, eller frosne af god kvalitet
olivenolie
citronsaft
salt
friskkværnet peber
2 – 3 spsk pinjekerner
1,5 dl Galbani mascarpone
1,5 dl Galbani ricotta, drænet
2 æggeblommer
½ potte frisk mynte
½ potte frisk basilikum
150 g Galbani mini mozzarella kugler

Koldhævet pizzadej (skal laves dagen før og hæve på køl):
25 g frisk gær
2,5 dl vand
2 – 3 spsk olivenolie
1 tsk havsalt
500 g hvedemel, men hav gerne lidt ekstra ved hånden
1 spsk olivenolie til at smøre skålen med

03.Tilberedning

Snit løgene fint og kog dem sammen med pancettaen i rigeligt vand med lidt salt et par minutter. Si vandet fra og lad det køle lidt af.

Kom ærterne i blenderen sammen med 1 dl olivenolie og citronsaft. Blend dem ganske kort, smag til med salt og peber. Tilsæt evt. lidt hakket mynte.

Rul pizzabundene ud. Rør mascarpone, ricotta, 1 spsk. olivenolie og æggeblommer sammen. Smag til med salt og peber. Fordel massen på de to pizzabunde og smør den tyndt ud på bunden i et ensartet lag. Fordel løg, bacon og pinjekerner herpå.

Bag pizzaerne ved høj varme, til ostemassen gratinerer let og dejen er bagt og sprød.

Fordel de blendede ærter i klatter på de bagte pizzaer. Pluk eller skær mynte og basilikum groft og drys det ud over pizzaerne. Halver mozzarellakuglerne og fordel dem på pizzaerne.

Pizzabunde:

DAG 1: Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt 1/3 af melet, olivenolien og salt og røres til en ensartet konsistens. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen under omrøring. Drys lidt mel på køkkenbordet og ælt dejen glat og smidig. Pensl dejen over det hele med olivenolie og læg den i en skål. Sæt skålen på køl og lade den hæve natten over.

DAG 2: Varm ovnen op til 250 grader (gerne undervarme) med bagepladen i ovnen. Del dejen i 2 eller 4 stykker, og rul ud på et halveret stykke bagepapir, placér på den varme bageplade med pizzafyldet på. Bag dem 10-12 minutter eller til de er sprøde og gennembagte.