Penne med radicchio

Pennette con radicchio e gorgonzola


01.Info

Der er mange, der ikke helt forstår radicchio, og det er synd, for der er ikke grænser for, hvad man kan få ud af radicchio. Her er en meget hurtig pastaret, der alligevel smager som noget, der bliver serveret på en restaurant.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

1 løg
30 g smør til stegning
1 radicchiosalathoved
1 spsk. salt til vandet
300 g penne
100 g Galbani Gorgonzola Intenso
Salt og peber
Frisk basilikum til pynt
Evt. pinjekerner

03.Tilberedning

Hak løget, og sautér det i smør på en stor pande i et par min. Skær radicchioen i fine stykker, og lad den sautere ved lav varme i cirka 10 min. Radicchioen skal blive blød under stegning, men stadig have bid. 

Kog pastaen ”al dente” i saltet vand. Skær gorgonzolaen i tern, og vend den forsigtigt på panden sammen med radicchioen, indtil gorgonzolaen smelter. 

Vend pastaen i, og lad det hele stege videre i cirka 2 min. Krydr med salt og peber, og pynt med basilikumblade og evt. ristede pinjekerner. Servér straks retten, mens den er varm..