Pastamuslinger med middelhavssmag

Conchiglie al sapore mediterraneo


01.Info

Denne pastaret smager af hav og sommer. Kan man forestille sig en bedre kombination?

   

4 personer
secondi

02.Ingredienser

300 g pastamuslinger (eller anden kort pasta)
4 ansjoser
8 små daddeltomater eller cherrytomater
4 spsk. olivenolie
200 g Galbani Mozzarella
½ bundt frisk basilikum
1 fed hvidløg
40 g små kapers
50 g sorte oliven
Salt (lidt) og peber

03.Tilberedning

Halvér tomaterne og steg dem med skindsiden opad på panden med olivenolie og hvidløg. Lad dem stege på middel varme i ca. 10 minutter. Tilsæt de grofthakkede ansjoser og lad det hele simre i 5 minutter. Kog pastaen al dente i letsaltet vand efter posens anvisning, hæld vandet fra, og lad pastaen dryppe godt af.

Hæld pastaen på panden, og tilsæt halvdelen af oliven og kapers. Bland og tag panden af varmen. Hak mozzarellaen og fordel den på den varme pasta, så den begynder at smelte. Drys resten af kapers og oliven på pastaen og pynt med basilikum før servering.

Tip: Variér smagen med en smule olivenolie smagt til med chili.