Pasta med tun og oliven

Penne tonno e olive


01.Info

Tun, mozzarella, oliven og lidt mere end en knivspids kærlighed er de perfekte ingredienser i en glædelig pastaret som denne.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

300 g pasta (penne eller anden kort pastatype)
200 g tun i olie fra dåse
125 g Galbani Mozzarella
1 fed hvidløg
50 g sorte oliven uden sten
2 spsk. olivenolie
½ bundt frisk basilikum
Evt. lidt chili efter smag

03.Tilberedning

Bring en gryde med vand i kog, og tilbered pastaen al dente efter posens anvisning. Skær mozzarellaen i tern, og lad den dryppe af. Hak oliven groft (gem nogle til pynt), og steg hvidløget kort i olie, før du tilsætter tun og oliven. Lad det sautere i 2-3 minutter, og tilsæt den kogte pasta. Bland det hele godt, tilsæt mozzarellatern og servér med frisk basilikum.

Tip: Udskift tun med 4-5 ansjoser i olie. Kombinationen af mozzarella og ansjoser er en klassiker i det italienske køkken. Ansjoser har dog en kraftigere smag.