Pasta med auberginer og ricotta

Pasta Melanzane e ricotta


01.Info

Retten stammer fra Sicilien, hvor de dog bruger saltet ricotta i opskriften. Denne er en mildere version, som både passer til børn og voksne.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

300-350 g pasta
400 g auberginer
150 g Galbani Ricotta
1 fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater (eller 1 flaske passata di pomodoro)
1 potte frisk basilikum
2 spsk olivenolie
Friskrevet parmasan
Neutral olie til stegning (solsikke eller vindruekerneolie)
Salt og peber
Tørret chili

03.Tilberedning

Skyl auberginerne og skær dem i skiver på cirka ½ cm og bagefter i terninger. Kom den neutrale olie på en pande og steg hvidløget, til det bliver gyldent. Kom auberginerne i den varme olie og steg dem, til de er møre. Smag til med lidt salt. Tag dem op og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Varm olivenolien i en gryde, kom tomaterne eller passataen i og kog ved svag varme i cirka 5-10 minutter sammen med en knivspids tørret chili, salt og peber.

Kog pastaen med 1 tsk salt og si vandet fra. Bland de stegte auberginer i tomatsaucen, mos ricottaen med en gaffel (tilsæt eventuelt en skefuld af det saltede kogevand fra pastaen) og bland det hele i den kogte pasta.

Pynt med snittede og hele basilikumblade samt lidt friskrevet parmasan.