Pasta i tre varianter

Pasta Tricolore


01.Info

Denne ret er en sjov kombination af smag: den bløde ricotta, den karakterfyldte pesto og den traditionelle tomatsauce. Den er et godt alternativ til de almindelige pastaretter, og så er den farverig som det italienske flag.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

350 g spaghetti eller frisk pasta
200 g Galbani Ricotta
20 g friskrevet parmesan
180 g pesto (køb alternativt et glas med færdig pesto)
1 dåse flåede hakkede tomater (400 g)
1 lille finthakket løg
1 håndfuld basilikumblade
Salt og peber
Olivenolie til stegning
Eventuelt ½ pakke små Galbani Mozzarellakugler (se Tip)

Pesto:
1 fed hvidløg
1 stor potte basilikum
30 g ristede pinjekerner
75 g fintrevet frisk parmesan
1 dl olivenolie
Salt og peber

03.Tilberedning

Pesto: Ingredienserne stødes i en morter i nævnte rækkefølge eller køres i en foodprocessor. Brug ikke en blender, da den vil lave pestoen til mos.

Pasta: Svits det finthakkede løg et par minutter i olivenolien, uden at det bliver brunt, tilsæt de flåede tomater og kog i 10 minutter. Smag til med salt, peber og hakkede basilikumblade. Kog pastaen. Tag 3 forskellige skåle frem og fordel tomatsauce i den ene, ricotta i den anden og pestoen i den tredje.

Når pastaen er næsten al dente, tager man en ½ dl af pastavandet og blander det i skålen med ricotta. Vand og ricotta blandes med en gaffel, til det bliver cremeagtigt. Parmesanost tilsættes. Det samme gøres med pestoen. Det vil sige, at en ½ dl pastavand blandes med pestoen, til den bliver cremeagtig. Hæld vandet fra pastaen og fordel den i de 3 skåle med henholdsvis pesto, tomatsauce og ricotta. Bland pastaen godt i de 3 respektive skåle og servér med lidt frisk basilikum på toppen.

Tip: Skær de små mozzarellakugler i kvarte og fordel dem over den varme pasta med tomatsauce. Du vil se, at mozzarellaerne smelter i den varme pasta, og det smager fantastisk.