Ovnbagte grønsager a la Ligurien

Polpettone di Verdura al forno


01.Info

I Ligurien har man traditionelt lavet mad med enkle råvarer fra egne marker. Og selv om du ikke har din egen mark, får du her opskriften på en mættende, men let, sund og lækker ret.

   

6 personer
secondi

02.Ingredienser

800 g forskellige grønsager, renset vægt (f.eks. porrer, gulerødder, spidskål, løg, spinat). Skal det gå ekstra hurtigt, kan du bruge 800 g frosne grønsager
3 mellemstore kartofler
3 æg
3 håndfulde rasp
50 g Galbani Parmesan
250 Galbani Mozzarella
Lidt smør til ildfast fad
½ dl rasp til drys på toppen
Salt
Tilbehør: Sprød salat

03.Tilberedning

Vask og skræl alle grønsagerne og kartoflerne. Skær det hele i små stykker (hak eventuelt groft i en foodprocessor). Kom det i en gryde, dæk med vand, tilsæt lidt salt, bring i kog, og lad hele molevitten koge ca. 8-10 minutter. Hæld vandet fra, og mos grønsagerne med en stavblender eller et piskeris. Bland først æg i grønsagsmassen, så parmesan og til sidst rasp.

Skær 125 g mozzarella i små stykker og bland dem i grønsagsmassen, der hældes i et smurt ildfast fad og drysses med ½ dl rasp. Skær de sidste 125 g mozzarella i skiver, og placer dem på toppen. Sæt fadet i en forvarmet ovn (180-200º), og bag den i 30 minutter, til toppen er gylden. Servér retten sammen med en sprød salat.

Tip: Brug gerne 2 spsk. frisk pesto på toppen eller frisk basilikum til pynt.