Oksekødsruller med gorgonzola og skinke

Involtini gorgonzola e prosciutto cotto


01.Info

Smagfuld kødret til de kræsne. Og hvem er ikke det?

   

4 personer
secondi

02.Ingredienser

400 g okse- eller kalvekød i 4 tynde skiver (få evt. din slagter til at skære dem for dig)
100 g Galbani Gorgonzola
100 g tyndskåret italiensk kogt skinke (”prosciutto cotto”)
1 lille løg (forårsløg eller skalotteløg er bedst egnet)
Olie til stegning
Salt og peber
Tandstikkere
Tilbehør:
God salat, stegte kartofler
eller friske tomater

03.Tilberedning

Kødet skal helst bankes med en kødhammer eller lignende. Læg en skive italiensk ”prosciutto” på hver skive kød, 25 g gorgonzola samt lidt finthakket løg. Kødet rulles og fæstnes med en tandstikker.

Steg rullerne i varm olie 5-6 minutter, så de er gyldne på alle sider. Her fra er salt, peber og en god salat egentlig alt, hvad der er brug for. Pynt evt. med lidt hakket forårsløg.

Tip: Man kan servere stegte kartofler med groft salt og rosmarin som garniture eller bare friske, store, skåret tomater med lidt olie, salt og oregano på.