Oksekødsfrikadeller

Le mie polpette


01.Info

Danskerne har frikadellerne, men italienerne har deres ‘polpette’. Og her er de fyldt med dejlig smag fra parmesan, persille og hvidløg.

   

4 personer
secondi

02.Ingredienser

500 g hakket oksekød
3 skiver daggammelt hvidt brød uden skorpe
Et lille bundt finthakket persille
2 finthakkede fed hvidløg
1 æg
100 g friskrevet parmesan
1 tsk salt
Friskkværnet peber (alternativt lidt friskhakket rød chili)
Olivenolie til stegning

03.Tilberedning

Blødgør brødet i vand, pres derefter vandet ud af brødet. Kom kødet i en skål sammen med det bløde brød, æg, finthakket persille, finthakket hvidløg, parmesan, salt og friskkværnet peber. Ælt blandingen med hænderne, til den har en fast konsistens. Kom olivenolie på en pande, form polpetterne med hænderne i frikadellestørrelse. Steg polpettene, til de er gyldne på hver side, og læg dem på fedtsugende underlag.

Serveres med frisk grøn salat og eventuelt kartofler.­ Polpettene smager også skønt kolde i picnickurven eller i madpakken.