01.Info
Disse mozzarellaspyd er en lille godbid, som passer til enhver lejlighed sammen med en skål oliven og et køligt glas hvidvin. Kunsten er at tage dem ud af ovnen, lige så snart mozzarellaen er blevet blød i overfladen. Hvis du giver dem for meget, smelter mozzarellaen af pinden, og så er måltidet knap så festligt, som det var tænkt.
02.Ingredienser
125 g Galbani Mozzarella
8 skiver toastbrød
16 cherrytomater
2 spsk. olivenolie
30 g smør
4 ansjosfileter
Basilikum til pynt
Træspyd
03.Tilberedning
Mozzarella drænes godt og skæres i store tern. Del hver skive brød i fire firkanter. Sæt derefter skiftevis en tern af mozzarella og et lille stykke brød på 8 spyd. Afslut begge ender af spyddet med en cherrytomat. Placér spyddene i en olieret bradepande, og bag dem i ovnen i 3 min. ved 180 grader, indtil mozzarellaen lige begynder at smelte.
Smelt smør i en lille gryde ved svag varme. Tilsæt ansjoser, og rør med en gaffel, til de opløses. Hæld dressingen over spyddene, pynt med frisk basilikum, og servér straks, mens retten stadig er varm.
Tip:
Retten kan med fordel serveres med en frisk grøn salat.