Minestronesuppe

Minestrone


01.Info

Denne suppe er den mest kendte, klassiske italienske suppe i hele verden. Navnet kommer af ”minestra”, som betyder suppe, og den laves normalt af, hvad der nu er af grønsager i køkkenet. Den kan faktisk spises både kold og varm, så bare lav rigeligt.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

1 lille, hakket løg
1 fed hvidløg
1 stilk bladselleri
2 gulerødder
8 spsk. olivenolie
Nogle friske basilikumblade
2 porrer
3 tomater
1 squash
2 kartofler
2 tykke skiver røget bacon
1 dåse (400 g) borlottibønner
½ l vand
Salt og peber
1 håndfuld friske ærter
Friskrevet Galbani Parmesan
Brød som tilbehør

03.Tilberedning

Rens grønsagerne, og hak dem alle fint. Skær derefter bacon ud i små tern. Varm olivenolien i en stor gryde. Svits først løg, hvidløg, bladselleri, gulerødder, basilikum og bacon. Tilsæt så porrer, tomater, squash og kartofler.

Tilsæt derefter de afdryppede bønner, vand og salt. Lad det koge i mindst 30-40 min. ved svag varme. 5 min. før suppen er klar, tilsættes de friske ærter, som på den måde bliver bløde, men beholder deres friskhed og grønne farve. Suppen serveres varm med et drys peber og masser af friskrevet parmesan. Og selvfølgelig et sprødt stykke brød, som kan dyppes i suppen.