01.Info
Servér denne tærte næste gang, du skal have gæster. Og de behøver jo ikke at vide, at du kun har brugt 10 minutter på denne dessert.
02.Ingredienser
500 g Galbani Mascarpone
3 spsk. hvedemel (Type 00)
3 æg
4 spsk. sukker
1 spsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 pakke tærtedej
10 g blødt smør
40 g valnøddekerner
1 usprøjtet citron
1 stang vanilje
1 kugle vaniljeis per person
Evt. citronmelisse til pynt
03.Tilberedning
Pisk æg med sukker, og tilsæt kornene fra vaniljestangen. Vend mascarpone i æggemassen, og rør grundigt med en ske. Tilsæt mel, salt, fintrevet citronskal og bagepulver.
Smør et tærtefad med lidt blødt smør og læg tærtedejen i formen.
Kom mascarponemassen oven på, og drys med hakkede valnødder på toppen. Sæt tærten i en forvarmet ovn ved 180º, og bag den i 30 minutter, indtil dejen er bagt, og mascarponemassen har sat sig. Tærten tages ud, og serveres lun med en kugle vaniljeis og lidt citronmelisse på toppen.
Tip: Prøv æbler i små tern i stedet for valnødder.