Mascarpone-tærte

Torta al Mascarpone


01.Info

Servér denne tærte næste gang, du skal have gæster. Og de behøver jo ikke at vide, at du kun har brugt 10 minutter på denne dessert.

   

4 personer
dolci

02.Ingredienser

500 g Galbani Mascarpone
3 spsk. hvedemel (Type 00)
3 æg
4 spsk. sukker
1 spsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 pakke tærtedej
10 g blødt smør
40 g valnøddekerner
1 usprøjtet citron
1 stang vanilje
1 kugle vaniljeis per person
Evt. citronmelisse til pynt

03.Tilberedning

Pisk æg med sukker, og tilsæt kornene fra vaniljestangen. Vend mascarpone i æggemassen, og rør grundigt med en ske. Tilsæt mel, salt, fintrevet citronskal og bagepulver.

Smør et tærtefad med lidt blødt smør og læg tærtedejen i formen.

Kom mascarponemassen oven på, og drys med hakkede valnødder på toppen. Sæt tærten i en forvarmet ovn ved 180º, og bag den i 30 minutter, indtil dejen er bagt, og mascarponemassen har sat sig. Tærten tages ud, og serveres lun med en kugle vaniljeis og lidt citronmelisse på toppen.

Tip: Prøv æbler i små tern i stedet for valnødder.