Mascarponecreme med hasselnødder

Pan di spagna con mascarpone e nocciole


01.Info

En dessert der ser fantastisk ud og smager så godt!

   

6 personer
dolci

02.Ingredienser

Pan di spagna – (svarer til lagkage bunde):
150 g hvedemel type 00
100 g sukker
3 æg
15 g bagepulver
Skallen fra en økologisk citron

 

Creme:

250 g Galbani Mascarpone
3-4 spsk. sukker
1 pasteuriserede æggeblomme
100 g hasselnødder

 

Sauce:

200 g frosne brombær
3 spsk. sukker

 

Pynt:

30 g mørk chokolade

03.Tilberedning

Pan di spagna (lagkage bunde): Hæld alle ingredienserne (undtagen bagepulver) i røre-/køkkenmaskinen og bland det godt sammen. Til sidst tilsættes bagepulver. Hæld hele massen i en bradepande beklædt med bagerpapir. Du skal sikre dig, at massen er godt fordelt i et jævnt tyndt lag på 2-3 mm. Bag bunden i en forvarmet ovn på 180 grader i cirka 10 minutter, eller indtil den bliver gylden i farven. Tag den ud ovnen og lad den køle af inden du tager den af bagepapiret med en spatel.

Mascarpone creme: Pisk mascarponen med en håndmixer, tilsæt sukker og til sidst æggeblommen og rør det til en ensartet masse. Hak hasselnødderne lidt groft i en køkkenmaskine og bland dem i mascarponen.

Brombær sovs: Kog de frosne brombær med 3-4 spsk. sukker i et par minutter eller til de har dannet saft.

Til hver portion skæres 2 runde former af pan di spagna af cirka ø 6-7 cm, plus en mindre en. Du kan stikke dem ud med en almindelig rund form til småkager . Alternativt kan du skære dem firekantet. Husk bare at der skal tre lager af pan di spagna. Fyld godt med mascarpone creme mellem lagerne og sæt hver portion på en tallerken. Hæld til sidst brombær og brombærsovs (varm eller kold det bestemmer du) henover hver portion, drys med hakket mørk chokolade og servér straks.

Tip:
Pan di spagna er ret simpelt at lave. Har man travlt, kan man selvfølgelig købe færdige lagkagebunde. Hvis du skal have gæster, kan du forberede alt inden gæsterne kommer og blot tilsætte brombærsovs og chokolade lige inden servering. Opbevarer du det hele i køleskabet har du er rigtigt frisk ”semifreddo” dessert.