Madtærte med cherrytomater, ricotta og mozzarella

Torta salata ai pomodorini


01.Info

Lækker sommertærte som kan serveres lun til frokosten eller sammen med en salat til aftensmaden på terrassen.

   

4 personer
secondi

02.Ingredienser

1 tærtedej
2 æg
150 g Galbani Ricotta
1 dl mælk
Salt og peber
200 g cherrytomater halve eller kvarte afhængig af størrelsen, drænet (behold 6 halve til pynt på toppen)
75 g soltørrede tomater skåret i strimler
125 g Galbani Mozzarella skåret i små stykker
150 g sorte oliven uden sten
1 bundt basilikum
50 g Galbani Parmesan
30 g smør

03.Tilberedning

Tænd ovnen som anvist på dejpakken. Læg din tærtedejsbund i en smurt tærteform, prik små huller i den med en gaffel. Forbag den i ca. 8 min. Imens blandes æg, ricotta og mælk godt sammen til en ensartede konsistens og smages til med salt og peber. Hæld ½ af blandingen over tærtedejen, fordel cherrytomater, soltørrede tomater i strimler, mozzarella, oliven og ½ af basilikummen i strimler (behold de smukke toppe til pynt). Fordel resten af æggeblandingen over tærten og afslut med revet parmesan. Fordel 6 halve cherrytomater og smøret i små stykker på toppen. Sæt tærten i ovnen som anvist på tærtedejspakken.

Når tærten er færdig og kølet lidt af pyntes den friske basilikumstoppe og serveres straks.