01.Info
Italienerne har også fået smag for crêpes, men laver dem selvfølgelig lidt anderledes end i Frankrig. Her er det blandingen af gorgonzola og parmesan, der løfter svampesmagen til nye højder. Og når du nu er i gang, kan du jo lave en portion pandekager ekstra med sukker til børn og dessertglade.
02.Ingredienser
Pandekager (8 stk):
150 g hvedemel
Salt
3 dl mælk
2 æg
40 g smør
Fyld:
1 bakke champignoner (ca. 500 g)
80 g smør
Salt og peber
150 g Galbani Gorgonzola
0,7 dl mælk
100 g Galbani Parmesan
Salat som tilbehør
03.Tilberedning
Bland hvedemel, salt og mælk sammen, og rør grundigt for at undgå klumper. Pisk derefter æggene i en dyb tallerken, og kom dem i dejen under omrøring. Lad dejen hvile i køleskabet i mindst en halv time. Steg herefter pandekagerne på en pande i smør.
Rens champignoner, og skær dem i skiver. Svits dem derefter i smør i ca. 15 min., til de er brune og lidt bløde. Smag til med salt og peber. Smelt gorgonzolaen ved lav varme, og tilsæt mælk lidt ad gangen under omrøring, indtil den får en cremet konsistens. Kom de stegte champignoner i gorgonzolacremen, og bland ligeledes 30 g revet parmesan i. Smør det cremede fyld på pandekagerne, og fold dem sammen 2 gange – så de danner en trekant. Læg pandekagerne i et ildfast fad, fordel smørklatter oven på dem samt det resterende revne parmesanost. Bag dem i ovnen i 10 min. ved 200 grader. Servér pandekagerne med lidt salat til.