Lumaconi med gorgonzola

Lumaconi al gorgonzola


01.Info

Lumaconi betyder ”snegl” og er en pastatype, som kan fyldes med forskelligt indhold. Lumaconi er rigtig god til en gæstemiddag, fordi du kan slappe af og nyde selskabet, de sidste 20-30 minutter før retten skal serveres. Og så imponerer du altid gæsterne!

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

3-4 squash
Olivenolie
Salt og peber
500 g pasta lumache eller lumaconi

Sauce:
Lidt bechamelsauce (kan købes færdiglavet):
40 g smør
40 g mel
4 dl mælk
Salt og peber
100 g Galbani Gorgonzola
100 g Galbani Parmesan

03.Tilberedning

Skær squash i små tern, og steg dem på en pande med olivenolie i 5 min. Krydr dem med salt og peber. Bring vand med salt i kog, kom pastaen i, og tilbered den ”al dente”. Hæld derefter vandet fra, og vend pastaen i gryden med en smule olivenolie. Tænd ovnen på 180 grader.

Lav nu bechamelsaucen (det tager 10 min.):
Smelt smør i en lille gryde, tilsæt mel, og pisk godt med et piskeris. Hæld langsomt mælken i, mens du pisker videre. Lad saucen koge i 1-2 min. Når saucen er tyknet, er den færdig. Smag til med salt og peber.

Kom squash og gorgonzola i bechamelsaucen, og rør forsigtigt rundt. Kom herefter pastaen ned i bechamelsaucen, og bland det hele godt sammen. Hæld til sidst det hele over i et ildfast fad, og drys revet parmesan henover. Sæt retten i ovnen i 20 min. Retten er klar, når parmesanen ovenpå får en flot, gylden farve.