01.Info
Pluk brændenælder på din vej – og brug dem sammen med spinat i din lasagne.
02.Ingredienser
450-500 g fersk laks uden skind, i skiver
1 usprøjtet citron
2 skalotteløg
Olivenolie
450-500 g frossen spinat
100 g brændenælder (hakket)
½ dl hvidvin
250 g Galbani Mascarpone
Salt og peber
Revet muskatnød (efter smag og behag)
1 fed hvidløg
1 dåse (400 g) hakkede flåede tomater
3 stilke frisk oregano
½ dl fløde
200 g fuldkornslasagneplader
150-200 g koldrøget laks med peber
150 g friskrevet Galbani Parmesan
03.Tilberedning
Marinér den ferske laks i saften og skallen fra citron i et par timer, inden den skal bruges.
Pil løg og hak fint. Varm lidt olivenolie i en gryde og sautér løgene i et par minutter, så de bliver klare, dog uden at tage farve. Tilsæt spinat og varm igennem, til den er tøet op. Tilsæt herefter brændenælder og sautér til de falder lidt sammen. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind, så alkoholen fordamper, og tilsæt mascarpone, og smag til med salt, peber og muskatnød.
Pil hvidløg og hak fint, kom op i en gryde med lidt olivenolie og sauter i 1-2 minutter. Tilsæt tomater sammen med frisk oregano, salt og peber, og tilsæt til sidst fløde. Lad det hele koge 5-10 min. til en tæt tomatsauce.
Smør et ovnfast fad og læg et lag lasagneplader som bund. Fordel et lag fersk laks, så koldrøget laks i skiver, spinat- og tomatsauce, drys med parmesan, nyt lag lasagneplader og fortsæt, til det hele er brugt.
Sæt lasagnen i en varm ovn, bag 30 minutter ved 200 o, til lasagnen er sprød og gylden på toppen, og lasagnepladerne er møre. Tag lasagnen ud af ovnen og servér med en sprød salat.