01.Info
Ordet ”gattò” stammer fra fransk ”gateau” og betyder ”tærte” eller ”sformato”.
02.Ingredienser
1 kg kartofler, melede
Salt
100 g + 30 g Galbani parmesan
2 æg
Peber
1 knivspids muskatnød
150 g mortadella (kogt skinke kan også bruges, hvis det ikke er til at få rigtig mortadella)
150 g Galbani mozzarella
3 spsk. smør + 1 spsk. til at smøre et fad
Rasp til fad
03.Tilberedning
Skræl, og kog kartoflerne i letsaltet vand. Hæld vandet fra, når kartoflerne er færdige, og mos dem derefter med en kartoffelmoser.
Tænd ovnen på 180°.
Kom kartoflerne i en stor skål sammen med parmesanost (100 g), æg, salt, peber og muskatnød. Bland godt med en træske.
Skær mortadellaen i tynde strimler, og skær mozzarellaen i mindre tern. Vend mortadellaen og mozzarellaen i kartoffelblandingen, og bland det hele godt.
Smør et tærtefad, og strø rasp hen over.
Hæld blandingen i formen, og tryk med træskeen, så overfladen bliver jævn.
Strø parmesanost (30 g) ovenpå, og læg små klatter smør ovenpå, jævnt fordelt.
Bages først i ovnen i 15 min. ved 180°, og derefter i ca. 15 min. ved 200°.
Tag tærten ud af ovnen, og lad den afkøle i 10-15 min. til mozzarellaen har sat sig lidt.
Servér tærten lun.
Tip:
Pas på, at overfladen ikke bliver for gylden. Læg eventuelt et stykke stanniol hen over toppen.