Kartoffelpizza med rosmarin

Pizza di patate al rosmarino


01.Info

Der findes et hav af opskrifter på gode italienske pizzaer. Denne er måske en af de mest simple, men ofte har de mest simple retter størst smag!

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

Pizzadej:
600 g hvedemel
25 g gær
1 knivspids salt
3 dl lunkent vand
2 spsk olivenolie
(Køb en færdig rulle, hvis du ikke vil bage selv)
Fyld:
Cirka 3 kartofler
3 stilke frisk rosmarin
150 g friskrevet parmesan
Rucola til pynt
Olivenolie
Salt

03.Tilberedning

Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og olivenolie. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen, til du får en blød dej, der ikke klæber. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i en skål et lunt sted. Læg et rent viskestykke over skålen.

Mens dejen hæver, skrælles kartoflerne og skæres i helt fine skiver. Riv dem eventuelt på et rivejern på skivesiden.

Når dejen er hævet til dobbelt størrelse formes 4 lige store pizzabunde. Gnid dem med lidt olivenolie og drys med hakket rosmarin og 2 spsk friskrevet parmesan pr. pizza. Fordel derefter kartoffelskiverne på bundene og drys med salt.

Bag pizzaerne i ovnen ved 180º i 15-20 minutter, til kartoflerne er sprøde og lækre og har taget farve i kanten. Pynt med rucola og og lidt friskrevet parmesan.