Kammuslinger med appelsin-mascarponeskum

Cappesante alla schiuma di arancia e mascarpone


01.Info

En forret som smager af hav! Og bliver du vildt begejstret, kan den nemt laves til en secondo (hovedret). Bare kog vilde ris til og servér en lidt større portion.

   

4 personer
antipasti

02.Ingredienser

12 store kammuslinger (det dobbelte, hvis den bruges som hovedret)
30 g smør til stegning
2 friske fennikler
1 appelsin
2-3 spsk. Galbani mascarpone
Salt og peber
Kørvel til pynt

03.Tilberedning

Steg kammuslingerne i smør på en glohed pande, til de bliver gyldne. De skal have ca. 2 min. på hver side. Krydr dem derefter med salt og peber. Vask fenniklerne i koldt vand, og skær den grønne top af. Skær begge fennikler i helt tynde skiver (har du et mandolinjern, går det super hurtigt). Tag kammuslingerne af panden og svits nu ½ delen af fenniklen sammen med saften fra ½ appelsin (behold resten til pynt). Lad det småkoge under låg, indtil fenniklen stadig har lidt bid. Vend derefter den rå fennikel kort på panden, så den lige tager farve, men beholder sin sprødhed. Tag fenniklen af panden og bland den med den tilberedte fennikel. Hæld mascarponen på panden, og pisk den sammen med saften fra de stegte fennikler med et piskeris, til den bliver en jævn sauce. Smag til med salt og peber.
Anret på 4 tallerkener: Først 3 kammuslinger, fennikelsalat på toppen, mascarponeskummet hældes over, og pynt så til sidst med en appelsinskive og lidt kørvel.

Tip:
Du kan bruge den grønne top fra fennikel i stedet for kørvel.