01.Info
I Italien serverer man kødbollerne uden sauce, eventuelt med en contorno, men hvis man vil, kan man også servere retten med sauce til.
02.Ingredienser
1 bundt persille
½ fed hvidløg
125 g Galbani mozzarella
2 skiver hvidt brød
400 g kalvefars
½ dl ristede pinjekerne
1 æg
Salt
Friskkværnet sort peber
1 tsk. salt
30 g parmesanost
2 spsk. olivenolie
Ingredienser til saucen:
2 spsk. olivenolie
½ bakke frisk basilikum
½ fed hvidløg
30 g parmesanost
2 dl creme fraiche
Salt
Friskkværnet sort peber
03.Tilberedning
Start med kødbollerne: Hak persille og hvidløg groft. Skær mozzarellaen i skiver. Læg brødet i blød i et par minutter, og pres derefter væden fra.
Bland kødfarsen med hakket hvidløg og persille, hakkede pinjekerne, pisket æg, salt, peber, revet parmesan og lidt af det udblødte brød. Rul farsen til boller ud, og tryk et stykke mozzarella ind i midten, luk hullet med fars. Form farsen til små boller. Steg dem i olivenolie, til de er gyldne på begge sider.
Sauce:
Bland alle ingredienser til en jævn konsistens uden creme fraiche, som derefter blandes i med en ske. Smag til med salt og peber.
Tip:
Hvis farsen er for lind, kan bøfferne rulles i rasp.