Kalvefilet med mozzarellasalat

Vitello e mozzarella in insalata


01.Info

En nem og hurtig kalvekødsret. Servér med et koldt glas hvidvin.

   

4 personer
secondi

02.Ingredienser

500 g kalvefilet uden fedtkant
1 spsk. olivenolie
30 g smør
125 g Galbani Mozzarella
8 kogte, afdryppede artiskokhjerter (fra dåse eller glas)
4 syltede, afdryppede røde peberfrugter (fra dåse)
1 stk. radicchio-salat eller anden bitter salat
Salt og friskkværnet sort peber
Kødsnor
Dressing:
2 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
1 nip salt

03.Tilberedning

Snør kødet sammen, så det holder faconen, og giv det et ordentligt skud salt og peber, før du bruner det i olie og smør på alle sider i en lille gryde. Derefter placerer du kødet i en bradepande og stiller den i en 190° varm ovn i 20 minutter, til kødet er svagt rosa i midten. Imens deler du salaten i blade, skyller dem i koldt vand og lader dem dryppe grundigt af. Skær mozzarellaen i skiver, halvér artiskokkerne, og skær peberfrugterne i strimler.

Tag kødet ud, og lad det trække 10 minutter. Rør dressingen sammen imens. Skær kødet i fine skiver, og rul det løst om artiskokkerne, peberfrugterne, mozzarellaen og salatbladene. Hæld dressingen over, og servér med et bredt smil.

Tip: Du kan også blande salaten og anrette kødet oven på. Dressingen kan også erstattes med f.eks. pesto.