Kalkunrulle fyldt med parmaskinke og rosmarin serveret med polenta

Rotoli di tacchino alle erbe e prosciutto crudo con polenta ricca


01.Info

Mange danskere synes, at polenta er noget mærkeligt noget, men prøv denne cremede variant. Den plejer at være en stor succes hos selv de mest skeptiske!

   

4 personer
secondi

02.Ingredienser

Kalkunrulle:
800 g kalkunbryst (giver 2 ruller)
Salt, peber og paprika
100 g parmaskinke i tynde skiver
4-5 kviste rosmarin
4 spsk. olivenolie
1 finthakket løg
2 laurbærblade
4 kryddernelliker
2 gulerødder, hakket i mindre stykker
2 finthakket fed hvidløg
2 dl hvidvin

 

Polenta:

250 g polenta instant (f.eks. Molino di Ferro som kan købes i Irma)

1 l vand
1 spsk Morga bouillon (fås f.eks. i Matas)
5 spsk Galbani mascarpone (ca. 80 g)
5 spsk Galbani parmesan
4 spsk Galbani ricotta
½ usprøjtet citron
Salt og peber

03.Tilberedning

Kalkunbrystet skæres halvt igennem på den vandrette led. Lad de sidste 2 cm hænge sammen, så kalkunbrystet kan ”lukkes” igen. Vask kødet godt med koldt vand og dub det tørt med køkkenrulle. Krydr med salt, peber og paprika på begge sider. Åbn kalkunbrystet og læg skiverne af parmaskinke på kødet sammen med rosmarinen, som fordeles i små kviste. Rul kalkunbrystet sammen som en roulade og snør det sammen med husholdningsgarn, som om det var en roastbeef. Varm olivenolien op på en pande, og steg kalkunbrystet på alle 4 sider ved høj varme. Skru derefter ned til middel varme og tilsæt løg, laurbærblade, kryddernelliker, gulerødder og hvidløg. Hæld hvidvin over kødet og grønsagerne, og lad det simre tildækket i 20 – 30 min. Hvis panden tørrer for væde, tilsættes lidt vand.

Polenta: Kog vandet i en gryde og tilsæt bouillonen. Når vandet koger, tages gryden af varmen, og polentagrynene røres i med et piskeris (følg evt. pakkens anvisning for kogning af polentaen). Når du har rørt polentaen godt sammen, tilsættes mascarpone, parmesan og ricotta. Smag til med saften og lidt revet skal fra en ½ citron. Krydr til sidst med salt og peber.

Tip: Køb endelig Instant polenta. Den anden variant skal røres rundt i ca. 40 minutter!