Italiensk toast med frisk mozzarella

Mozzarella in carrozza


01.Info

Dette er italienernes svar på en toast, der kan spises til brunch, frokost eller som let aftensmad med salat til.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

125 g Galbani Mozzarella
1 æg
1 dl mælk
150–200 g mel
Fint salt
4 skiver sandwichbrød
Frisk salvie
Olivenolie til stegning
Eventuelt lidt frisk timian

03.Tilberedning

Skær skorpen af brødskiverne. Læg to skiver mozzarella mellem to brødskiver sammen med nogle friske salvieblade. Pisk ægget med lidt salt og vend sandwichen, først i mælk (uden at den bliver gennemblødt) derefter i mel og til sidst i det piskede æg.

Sandwichen steges på hver side, til den er gylden, og lægges på fedtsugende papir.

Del sandwichen i 2 trekanter og servér dem rygende varme med lidt friske timianblade drysset over og et par sprødstegte salvieblade.

Tip: Variér smagen ved at komme et stykke parmaskinke oven på mozzarellaen og følg ellers opskriften, som beskrevet ovenfor.