01.Info
Capresesalat er en kendt italiensk klassiker. Her er en variant med grillede peberfrugter og ramsløgsdressing.
02.Ingredienser
1 rød peberfrugt, halveret og udkernet
1 gul peberfrugt, halveret og udkernet
Dressing:
½ dl olivenolie
1 fed hvidløg, finthakket
1 rød chili, finthakket
3-4 stængler ramsløg, finthakkede*
Salt og peber
½ bk rucola
1 ps små Galbani mozzarellakugler eller 2 store mozzarellaer
1 lille pose pinjekerner, ristede
03.Tilberedning
Grill peberfrugterne med skindsiden opad i ovnen, til skindet er branket. Lad dem køle let af, inden skrællen pilles af.
Dressing: Bland alle ingredienser til dressingen, og smag til med salt og peber.
Læg de grillede peberfrugter i marinaden, og lad dem trække ½ time.
Anret peberfrugterne på rucolaen, og fordel mozzarellakuglerne. Dryp resten af dressingen over salaten, drys pinjekernerne over, og server.
* Hvis du ikke har ramsløg, kan du erstatte det med fx basilikum eller en hvilken som helst anden krydderurt i sæson.