01.Info
Nogle gang opstår magi, når man kigger i køleskabet og bruger, hvad man finder. Måske opstår der ligefrem en lasagna bianca?
02.Ingredienser
Bechamelsauce:
50 g smør
100 g mel
1 liter mælk
Revet muskatnød (efter smag og behag)
120 g revet Galbani Parmesan
1 tsk. salt
Friskkværnet peber
Lasagne:
1 fed hvidløg
Olivenolie
200 g blancheret spinat (kan købes frossen)
Salt
Friskkværnet peber
250 g lasagneplader (friske eller tørrede)
400 g Galbani Mozzarella
120 g revet Galbani Parmesan
03.Tilberedning
Bechamelsauce:
Smelt smørret i en gryde og rør mel ned i, til du får en jævn masse. Tilsæt mælk under grundig piskning, så saucen ikke klumper, bring i kog og lad saucen koge kort igennem. Smag saucen til med 2 spsk. parmesanost, muskatnød, salt og peber. Lad saucen simre 5-10 minutter, men rør hele tiden i den, så den ikke brænder på.
Lasagne:
Pil hvidløg og hak fint. Sauter hvidløg i lidt olivenolie. Pas på det ikke brænder på. Tilsæt spinat, rør rundt og smag til med salt og peber. Smør et ovnfast fad med lidt olie og læg herefter skiftevis bechamelsauce, lasagneplader, spinat og strimlet mozzarella, indtil det hele er brugt. Slut af med bechamelsaucen. Drys med resten af parmesanosten på toppen.
Sæt lasagnen midt i ovnen og bag 20-30 minutter ved 200o, til den er gylden på toppen, og lasagnepladerne er møre.