Hjemmelavet pasta

Pasta fresca casalinga


01.Info

Der er noget helt særligt over at lave sin egen pasta. Du kan klare det med en kagerulle, men det er lidt nemmere (og hurtigere) med en pastamaskine.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

400 g durummel
4 æg
safran

03.Tilberedning

Læg durummel i en bunke på bordet. Lav en fordybning i midten. Slå æggene ud i fordybningen, og tilsæt safran.

Pisk æggene ind i mellem med en gaffel, brug hånden til at holde på melet, så æggene ikke løber ud på bordet. (Nogle moderne italienske husmødre bruger en foodprocessor til at lave en pastadej, og det er altså også ok.)

Ælt dejen godt med hænderne – som var det en brøddej. Dejen skal være meget fast, og næsten ikke til at ælte. Er dejen ikke fast nok, tilsæt da lidt ekstra mel.

Lav dejen til en kugle, kom film omkring. Lad den hvile på køl i ½ time.

Brug en kagerulle til at rulle dejen ud til ca. ½ cm tykkelse.

Rul dejen videre på en pastamaskine – eller brug fortsat kagerullen. Kør først dejen igennem tre gange ved det største hul. Mellem hver rulning folder du dejen en gang på midten og drejer dejen 90 grader. Kør derefter dejen tyndere på et mindre hul hver gang uden at folde på midten, til pastaen har den ønskede tykkelse. Brug ikke maskinens sidste huller, for dejen bliver for tynd og svær at arbejde med.

Hvis du laver tagliatelle:
Skær dejen ud til tagliatelle på pastamaskinen. Hold en hånd under, og fang dem, når de ryger ud.

Hvis du laver farfalle (sommerfugle):
Skær dejen ud i rektangler, fold rektanglet på den lange led, så der kommer en fordybning på langs. Tryk derefter dejen godt sammen på midten til en lille sommerfugl.

Hvis du laver fyldt pasta:
Skær dejen ud i cirkler og læg fyld (af fx ost, grøntsager og kød) på. Luk derefter af med endnu en cirkel ovenpå og tryk kanterne godt sammen med en gaffel. Du kan også lave fyldt pasta som i firkanter eller halvmåneformet.