01.Info
Denne sommerudgave af tiramisu er en perfekt kombination af flere smage. Den bløde mascarpone-creme og den lidt syrlige smag af hindbær matcher hinanden optimalt.
02.Ingredienser
300 g optøede hindbær
3 spsk. sukker
1 ½ pakke savoiardi småkager (ladyfingers)
1 dl Amaretto-likør eller marsala
Friske hindbær til pynt
Citronmelisse til pynt
Creme:
250 g Galbani Mascarpone
4 pasteuriserede æggeblommer
3 pasteuriserede æggehvider
100 g flormelis
Korn af 1 vaniljestang
2 dl fløde
03.Tilberedning
Blend de optøede hindbær med 3 spsk. sukker og ½ dl Amaretto-likør.
Dyp 1½ pakke ladyfingers i hindbærsaucen, og dryp evt. med lidt ekstra Amaretto-likør.
Creme: Æggeblommerne piskes godt med flormelis og vaniljekorn. Mascarponen kommes i og piskes med. Fløden piskes i en anden skål, dog ikke for stiv. Derefter piskes æggehviderne stive. Flødeskummet og æggehviderne vendes stille og roligt i mascarponen. Derefter lægges et godt lag creme over et lag røde ladyfingers. Læg endnu et lag ladyfingers og endnu et lag creme og fortsæt, til du har 3 lag.
Til sidst sættes det hele i køleskabet et par timer. Pynt med friske hindbær og citronmelisse.
Tip: Hak evt. en god mørk chokolade, og drys den over desserten inden servering.