01.Info
Her er en anderledes lasagneret, så let, så nem og alligevel så rig i smagen.
02.Ingredienser
300 g friske lasagneplader
4 store gulerødder
5 stængler blegselleri
2 løg
2 porrer
2 spsk. olivenolie
1 terning grønsagsbouillon
2 dl vand
100 g Galbani Parmesan
Bechamel-sauce:
2 spsk. hvedemel
30 g smør
8 dl mælk
1 tsk. salt
Peber efter smag
Tilbehør: Sprød salat
03.Tilberedning
Kom grønsagerne i foodprocessoren, og hak dem fint, før de steges i olivenolie nogle få minutter på en stor pande. Tilsæt bouillon og vand, og lad det simre i 15-20 minutter, før du krydrer med salt og peber. Skru op for varmen til sidst, hvis vandet ikke er fordampet.
Imens tilberedes bechamel-saucen ved at smelte smørret i en gryde. Herefter sigtes melet ned i smøret under omrøring. Lade det simre et par minutter, uden at det tager farve. Fjern gryden fra varmen, tilsæt mælken og rør med en træske. Sæt gryden tilbage på varmen, giv det salt og peber og kog op under omrøring til passende konsistens.
Læg skiftevis lasagneplader, grønsager og bechamel-sauce i et smurt fad, indtil du løber tør. Drys med parmesan, og bag ved 200º i 30 minutter, før du serverer med en sprød salat.
Tip: Alle grønsager kan bruges til denne opskrift, vælg efter sæson, smag og behag.