Grillet T-bonesteak

Bistecca fiorentina con caprese


01.Info

Intet er så godt som bøf med caprese. Den originale caprese er lavet med mozzarella di bufala og salt, peber og olivenolie. Intet andet. Med den hvide mozzarella, de røde tomater og grøn basilikum har denne ret farverne fra det italienske flag, og kombinationen af de tre ingredienser er en klassiker i det italienske køkken.

   

2 personer
secondi

02.Ingredienser

1 T-bonesteak på ca. 1,1 kg
Salt og peber
Evt. 1 spsk smør
125 g Galbani Mozzarella (se tip)
1 bakke saftige tomater
2-3 spsk. god jomfruolivenolie
2 spsk. hvid balsamico
1 bundt basilikum

03.Tilberedning

T-bonesteaken steges på en varm grill eller grillpande. Det er en god idé at bruge et stegetermometer. I Firenze, hvor jeg kommer fra, steger man bistecca ganske lidt, så den næsten er rå (40 grader). Men de fleste kan godt lide, at den får lidt mere. Ved 50 grader er kødet rødt. Ved 60 grader er kødet medium stegt, og ved 70 grader er kødet gennemstegt. Tag T-bonesteaken af varmen, og krydr den på begge sider med salt og peber. Servér T-bonesteaken med en klat smør eller ekstra jomfruolivenolie ovenpå.

Caprese:
Dræn mozzarellaen for vand, og skær den i skiver. Skær tomaterne i skiver i samme tykkelse som mozzarellaen. Tag en smuk tallerken, og læg skiftevis mozzarella og tomater. Du kan enten lægge dem i rækker eller følge kanten rundt på en tallerken. Krydr salaten med salt og peber. Hæld balsamico over, dernæst olivenolien, og pynt til sidst med basilikumblade.

Tip:
Brug gerne en Mozzarella di bufala, hvis du ønsker en kraftigere mozzarellasmag!