Gnocchi a la Napoli

Gnocchi alla napoletana


01.Info

Gnocchi er måske den tidligste form for pasta, man kender i Europa. Retten kan spores helt tilbage til Romerriget. Det er en lille kogt bolle, som typisk er lavet af kartoffelmos. De smager vidunderligt med blot en enkel sauce, og de kan let varieres med forskellige smagsvarianter.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

1 stort løg
4 spsk. ekstra jomfruolivenolie
800 g friske dadeltomater
1 knsp. revet muskatnød
Salt
1 bundt frisk basilikum
250 g Galbani Mozzarella
800 g kartoffelgnocchi
100 g revet Galbani Parmesan

03.Tilberedning

Hak løget fint, og steg det i ekstra jomfruolivenolie, til løget har fået den karakteristiske klare farve. Tilsæt tomaterne, muskatnød og salt. Saucen skal småkoge i 20 min. under omrøring. Tag saucen af varmen, og tilsæt friske basilikumblade.

Skær mozzarella i tern. Kog gnocchierne i saltet vand i et par minutter. Når gnocchierne lægger sig i vandoverfladen, er de færdige, og vandet hældes fra. Vend gnocchierne i tomatsaucen sammen med mozzarellatern og riv til sidst parmesanen hen over retten. Pynt med blade af frisk basilikum

Tip:
Retten kan også gratineres i ovnen. Når gnocchierne er vendt i tomatsaucen, drysses parmesanen over, og retten bages i ovnen i 10 min. ved 180 grader.