01.Info
Denne ret er suveræn, hvis man kan få fat i de rigtig store portobello-svampe. De mindre smager lige så godt, men de store svampe er bare så flotte.
02.Ingredienser
12 store portobello-svampe (stilken bruges ikke)
2 spsk jomfruolivenolie
1 finthakket fennikel
100 g soltørrede tomater i olie
2 fed hvidløg
175 g friskrevet parmesan
Bredbladet persille
Salt og peber
Parmesan skåret i flager
½ potte basilikum
03.Tilberedning
Forvarm ovnen til 200°. Smør et ovnfast fad med olivenolie. Læg 8 svampe med bunden i vejret i det ovnfaste fad. Hak de sidste 4 svampe fint. Hak ligeledes de soltørrede tomater, hvidløg og fenniklen fint.
Varm olivenolien på en tykbundet pande over svag varme og sauter grønsagerne, til de er møre, dog uden at de får for meget farve. Lad grønsagerne køle af og bland dem med den friskrevne parmesan, bredbredet persille, salt og peber. Kom blandingen i portobello-svampene. Lad midten af svampene være højeste punkt – grønsagerne falder lidt sammen, efterhånden som osten smelter. Sæt fadet i ovnen ved 200° i cirka 20-25 minutter, eller til svampene begynder at synke sammen, og osten er smeltet i fyldet.
Når fadet er ude af ovnen drysses med flager af parmesan (enten skåret med ostehøvl eller meget fint med en kniv). Drys herefter den hakkede basilikum over og servér.
Tip: Undgå at vaske svampene under rindende vand, da de suger vandet til sig og ender med at afgive det, når de kommer i ovnen. Svampe kan “vaskes” med et stykke vådt køkkenrulle.