Fyldte portobello-svampe

Funghi ripieni


01.Info

Denne ret er suveræn, hvis man kan få fat i de rigtig store portobello-svampe. De mindre smager lige så godt, men de store svampe er bare så flotte.

   

4 personer
antipasti

02.Ingredienser

12 store portobello-svampe (stilken bruges ikke)

2 spsk jomfruolivenolie

1 finthakket fennikel

100 g soltørrede tomater i olie

2 fed hvidløg

175 g friskrevet parmesan

Bredbladet persille

Salt og peber

Parmesan skåret i flager 

½ potte basilikum 

03.Tilberedning

Forvarm ovnen til 200°. Smør et ovnfast fad med olivenolie. Læg 8 svampe med bunden i vejret i det ovnfaste fad. Hak de sidste 4 svampe fint. Hak ligeledes de soltørrede tomater, hvidløg og fenniklen fint. 

Varm olivenolien på en tykbundet pande over svag varme og sauter grønsagerne, til de er møre, dog uden at de får for meget farve. Lad grønsagerne køle af og bland dem med den friskrevne parmesan, bredbredet persille, salt og peber. Kom blandingen i portobello­-svampene. Lad midten af svampene være højeste punkt – grønsagerne falder lidt sammen,­ efterhånden som osten smelter. Sæt fadet i ovnen ved 200° i cirka 20-25 minutter, eller til svampene begynder at synke sammen, og osten er smeltet i fyldet.  

Når fadet er ude af ovnen drysses med flager af parmesan (enten skåret med ostehøvl eller meget fint med en kniv). Drys herefter den hakkede basilikum over og servér.

Tip: Undgå at vaske svampene under rindende vand, da de suger vandet til sig og ender med at afgive det, når de kommer i ovnen. Svampe kan “vaskes” med et stykke vådt køkkenrulle.