Kuppelkage

Zuccotto


01.Info

Denne kage er med sin kuppelform inspireret af ”il Duomo”, som er Firenzes domkirke. Kan du ikke lide sukat, kan du sagtens erstatte det med mere hakket chokolade.

   

8 personer
dolci

02.Ingredienser

Kage:
Lidt raps- eller solsikkeolie
Husholdningsfilm
2 færdige lagkagebunde

Saft:
1 ½ spsk. Rose’s Grenadine
3 spsk. maraschino/kirsch/lys sherry
1 ½ spsk. vand
1 tsk. citronsaft

Fyld:
750 g Galbani Ricotta
90 g sukker
1 vaniljestang
150 g syltet frugt/sukat
100 g grofthakket mørk chokolade
2,5 dl piskefløde
80 g mørk overtrækschokolade
Evt. 50 g hakkede nødder

03.Tilberedning

Smør en skål (ca. 1½ liter) med olie, og fór den med husholdningsfilm. Skær den ene lagkagebund til, så dens diameter er ca. 1 cm mindre end skålens. Skær den anden lagkagebund i 8 stykker, som når man skærer en lagkage. Læg de 8 stykker med spidsen nedad i skålen. Der skal være mellemrum mellem stykkerne.

Bland grenadine, sherry, vand og citronsaft sammen. ¾ af saften dryppes på kagebunden i skålen. Rør ricotta, sukker og vaniljekorn godt sammen. Tilsæt den syltede frugt sammen med den grofthakkede chokolade. Pisk fløden til blødt skum, og bland den forsigtigt sammen med de øvrige ingredienser. Hæld fyldet i skålen med lagkagebundene, så det næsten når kanten. Læg den sidste runde lagkagebund på som låg. Tryk let på bunden, og dryp resten af saften på bunden. Stil kagen 4 timer i køleskabet eller 2 timer i fryseren før servering. Dekorér kagen med smeltet mørk chokolade. Brug en spiseske til at slynge chokoladen over kagen i fine streger. Pynt evt. med hakkede nødder på toppen.

Tip: Den smager faktisk ret godt halvfrossen, så den må gerne stå i fryseren 12-24 timer og tø lidt op 2-3 timer før servering.